Et bogcover med et nærbillede af et stort dyreøje med en rødbrun iris og sort pupil, imod en tåget baggrund med mørkegrønne blade. Bloddråber er spredt rundt om øjet. Titlen "Kongamato" er præsenteret i hvid, slidt skrift med forfatterens navn "Mikala Rosenkilde" ovenover.

Beskrivelse

Morten Lange er kryptozoolog med drømmen om at finde verdens sidste flyveøgler. Han rejser derfor ud for at lede efter kongamatoerne, øglefugle, der siges at hærge et afsidesliggende område af Afrika.

Samme sted har dyreværnsorganisationen Lion & Lamb et shelter for aflivningstruede, eksotiske kæledyr som løver, næsehorn og giraffer. Dyr, der enten er blevet tilovers eller er blevet for store og farlige at omgås for deres tidligere ejere. Nu rehabiliteres de til et nyt liv som frie dyr. 27-årige Anna Wahlin fra Nørrebro skal være frivillig dyrepasser i tre måneder på shelteret, og hun glæder sig til en oplevelse for livet.

Men intet er, hvad det udgiver sig for i den afrikanske ødemark, og det viser sig snart, at Lion & Lamb har helt andre og skjulte agendaer end at rehabilitere eksotiske kæledyr. Både dyreværnsorganisationen og den afrikanske savanne og jungle skjuler mere, end de åbenbarer, og snart truer farerne, både de menneskeskabte og de naturlige, Anna og Morten fra alle sider. Før de får set sig om, er jagten gået ind på dem begge.

Anmeldelser

“Den velskrevne og spændende roman formår på ypperste vis at kombinere emner som dyrevelfærd, skruppelløs medicinalindustri og forhistoriske flyveøgler med forrygende action.”

Litteratursiden.dk

“Jeg blev simpelthen bidt af Kongamato fra første side. Hold nu op, den er underholdende. Jeg har set den omtalt som en krydsning af Indiana Jones og Jurassic Park, og det er faktisk lige på kornet.”

Gyseren.dk

“Kongamato er et meget velskrevet og spændende adventureeventyr, der tager læserne med på en hæsblæsende og dramatisk rejse gennem Ungala. Mikala Rosenkilde viser os en helt unik fortællerstil, der sammen med det velopbyggede og troværdige univers virkeligt serverer guf for alle pengene.”

Cats, Books and Coffee