Om serien


Sidste år udkom bind 1 i serien ”I en verden så stor”. Bøger om kryptozoologiske væsner på kloden.

”Fra Sabelkatte til levende drager” fortalte om nutidens iagttagelser af levende flyveøgler, store og eksotiske katte og kødædende træer. For nu bare at nævne få af bogens emner.

Nu er andet bind udkommet.

Denne gang skal vi i vandet og studere søslanger, kæmpehajer og bizarre væsner observeret under overfladen. 

”Fra Loch Ness til Megalodon” tager læseren på eventyr i vandets verden. Fra oldtid til nutid har mennesker berettet om synet af havuhyrer og kæmpeblæksprutter, gigantfisk og havfruer. I floder og søer ses søslanger med mange fællestræk.

Loch Ness uhyret er måske den kendteste, men slet ikke den eneste – ikke engang i Skotland. 

Her i Norden kan vi også være med. Både Sverige og Norge huser tilsyneladende ældgamle søslanger. Følg med på eventyr!

Bøgerne er inspireret af podcastserien ”De mystiske dyr” om samme emne.

Find hele serien på Saxo.com

To bøger med titlen "I en verden så stor" af Mikala Rosenkilde, udgivet af 2Feet Entertainment. Den venstre bog har en titel "Fra Sabelkatte til Levende Drager" med et billede af sabeltandtiger kranier og drager. Den højre bog hedder "Fra Loch Ness til Megalodon" og har illustrationer af det mytiske Loch Ness-uhyre og den forhistoriske haj Megalodon. Bøgerne omhandler kryptozoologiske emner.

“Fra sabelkatte til levende drager”

Flyveøgler på himlen over Texas, overlevende dinosaurer i Afrikas sumpe og sorte pantere i udkanten af de europæiske storbyer. Kan det virkelig passe? Hvert år fortæller mennesker om møder med mystiske dyr, der enten ikke burde leve i det område, hvor de ses, eller dyr, der burde være uddøde for længst.

Kryptozoologi er læren om de skjulte dyr, de mystiske dyr. Det er dem, som denne bog handler om. Podcasten ”De mystiske dyr” begyndte at sende i august 2021, og flere sæsoner er fulgt siden. Denne bog samler et udvalg af de mærkværdige beretninger fra podcasten.

“Fra Loch Ness til megalodon”

Gigantiske søslanger i verdenshavene. Nulevende fortidsøgler i europæiske søer og glimt af kæmpehajer fra en fjern fortid.

Kan det være sandt?

Mennesker har gennem århundreder berettet om møder med mystiske søuhyrer. Ukendte dyr i søer og floder. Dyr, som ikke burde være der.

Kryptozoologi er læren om de skjulte dyr, de mystiske dyr. Det er dem, som denne bog handler om.

Anmeldelser

“Denne gang er emnet kun observationer af levende væsner i vandet – og lad mig sige det med det samme. Jeg er ikke sikker på, at jeg kommer til at bade i en sø igen.”

— Malou Meyer, Mrs Siphoras Athenaeum, om “Fra Loch Ness til Megalodon”

“Den her slags fortællinger prikker til frygten for det ukendte, men det pirrer også nysgerrigheden – og det er nok den dobbelthed, der drager mig.”

— Skolebibliotikaren Lene om “Fra Loch Ness til Megalodon”

“Spændende bog om uddøde dyr og dinosaurer. Kryptozoologi er hot!”

— Louis Michaelsen om “Fra Loch Ness til Megalodon”

“Den er oplagt at have på skolebiblioteket, så alle nysgerrige børn kan dykke ned ii dybet og væsnerne der måske gemmer sig dernede.”

— Fenja Søndergaard Terp, Fenjas Corner, om “Fra Loch Ness til Megalodon”

“Mikala Rosenkilde dykker ned i de mange historier, der serveres med entusiasme og et drys humor…
Jeg blev både klogere og godt underholdt under læsningen og kan kun varmt anbefale ‘Fra Loch Ness til melalodon’.”

— Jette Holst, Gyseren.dk, om “Fra Loch Ness til Megalodon”

“Den her slags fortællinger prikker til frygten for det ukendte, men det pirrer også nysgerrigheden – og det er nok den dobbelthed, der drager mig.”

— Skolebibliotikaren Lene om “Fra Loch Ness til Megalodon”

“En virkelig interessant bog om kryptozoologi – ikke noget vi tidligere har læst om. Men vi elsker dyr også de sagnomspundne. Den er absolut velskrevet også med en tilpas skepsis. Bogen er meget spændende og velskrevet af Mikala.”

— Mor_datter_Bogdragerne om “Fra Sabelkatte til Levende Drager”

Alligator fundet i sø i New York! – er overskriften, der næsten får mig til at spytte min varme morgenkaffe ud igen. Aftenen inden havde jeg nemlig læst Mikala Rosenkildes nye fagbog Fra sabelkatte til levende drager om kryptozoologi. Jeg lærte blandt andet, at kryptozoologi ikke kun er læren om afskyelige snemænd og andre monstre, men også om dyr, der befinder sig, steder de ikke burde være.”

Himmelskibet.dk om “Fra Sabelkatte til Levende Drager”

“Selvom bogen selv siger, at den ‘samler et udvalg af de mærkværdige beretninger’ fra podcasten, så følte jeg på intet tidspunkt, at jeg blev præsenteret for udslidt materiale, som jeg allerede havde hørt ført. Bogen har sin helt egen identitet, og for mig, der elsker kryptozoologi, så er den virkelig et tiltrængt værk i verdensklasse.”

— Duprée Bigum om “Fra Sabelkatte til Levende Drager”

“Det er sjældent jeg støder på bøger, der i den grad kan vække barndommens fascination over det uforståelige til live igen. Det formår Mikala Rosenkilde til fulde med denne bog.
Det er vanskeligt ikke at lade sig begejstre, når folk beretter om kæmpekakerlakker der har angrebet en flyvemaskine, flyveøgle der basker rundt i Texas, et 10årigt barn der bliver bortført af en fugl, lyslevende dinosaurer i Afrika og mange flere ufattelige øjenvidneberetninger.”

— Ibi-pippi Orup Hedegaard om “Fra Sabelkatte til Levende Drager”